RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí prsa ze tří receptů

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí prsa ze tří receptů, recepty Kuřecí prsa ze tří receptů, Kuřecí, prsa, ze, tří, receptů


Recept na Kuřecí prsa ze tří receptů

Recept na Kuřecí prsa ze tří receptů je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí prsa ze tří receptů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Brambory cca 3 kg i více cca 5 ks kuřecích prsních řízků anglická slanina pórek 1 palička česneku – může být i méně cca 5 ks cibule – podle chuti, může být i méně smetana na vaření (může být i šlehačka) – cca 1 – 2 dcl cca ½ litru vývaru nebo uvařená kostka masoxu sůl – opatrně harmonie chuti – nemusí být pepř, já používám pepř 4 barev v mlýnku, ale může být i klasický černý mletý majoránka - dost bazalka – také poměrně dost drcený kmín máslo trochu oleje – stačí pár kapek.

Kuřecí prsa ze tří receptů
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí prsa ze tří receptů

Recept na Kuřecí prsa ze tří receptů:
Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V míse smícháme sůl s pepřem, majoránkou, bazalkou, harmonií chuti, olejem a drceným kmínem, aby se vše nabalilo na brambory. Na plech nebo do pekáče dáme vrstvu brambor, na ně na jemné proužky pokrájený pórek, cibuli nakrájenou na měsíčky a rozdělenou na proužky. Česnek nakrájíme na kousky a rozložíme rovnoměrně na brambory. Na tuto vrstvu položíme naklepané, osolené a opepřené kuřecí maso. Na každý kousek masa dáme trošku másla, poklademe zbytkem cibule a anglickou slaninou, až je maso zcela zakryté. Zalijeme vývarem a smetanou. Smetana a vývar se dají podle velikosti nádoby, tak, aby tekutina při vaření nevytékala. Nutno pamatovat na to, že při pečení maso a slanina pustí šťávu, a roztopí se máslo. Přesto je po upečení maso šťavnaté. Na maso poklademe další vrstvu brambor, zakryjeme a zvolna pečeme asi při 180 - 200 oC cca 45 minut, podle potřeby podléváme vývarem nebo i smetanou, pak odklopíme a dopečeme – až jsou brambory křupavé.

Poznámka k receptu na Kuřecí prsa ze tří receptů:
Původně se jednalo o 3 různé recepty, které jsem zkombinovala do jednoho. Z každého původního receptu je něco Nelekejte se množství brambor, naše rodina má takto upravené brambory velice ráda a maso je zde pouze v roli přílohy. Česnek taky můžeme ve velkém, proto tohleto množství. Místo kuřecích prsou je možno použít kuřecí stehna nebo vepřovou krkovičku či kýtu, pak se ale musí péct o trochu déle. Pokud se dává Harmonie chuti, může se vynechat sůl, protože toto koření je samo o sobě dost slané..

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa ze tří receptů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: beruska8 (Jaroslava M)
  • Datum vložení: 18.10.2009
  • Počet porcí: asi 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Brambory cca 3 kg i více cca 5 ks kuřecích prsních řízků anglická slanina pórek 1 palička česneku – může být i méně cca 5 ks cibule – podle chuti, může být i méně smetana na vaření (může být i šlehačka) – cca 1 – 2 dcl cca ½ litru vývaru nebo uvařená kostka masoxu sůl – opatrně harmonie chuti – nemusí být pepř, já používám pepř 4 barev v mlýnku, ale může být i klasický černý mletý majoránka - dost bazalka – také poměrně dost drcený kmín máslo trochu oleje – stačí pár kapek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa ze tří receptů, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa ze tří receptů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa ze tří receptů

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist