RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce, recepty Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce, Krůtí, prsa, , lilkem, paprikou, medové, zálivce


Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce

Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 plátky z krůtích prsou, 1 jarní cibule i s natí,, 1 pěkný lilek, půlka červené, zelené a žluté papriky, kousek zázvoru (tak 3x3 cm), 8 cherry rajčátek,špetka koriandru, kurkumy, bílý pepř, 1 lžička chilli omáčky, 1 PL medu, trochu kukuřičného škrobu, olej, drůbeží vývar nebo voda na podlití.

Krůtí prsa  s lilkem a paprikou v medové zálivce
Zvětšit obrázek

Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce

Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce:
Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 min. vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. V hrníčku si smíchámě koriandr, kurkumu, bílý pepř, chilli omáčku a zastříkneme olejem, smícháme, aby vznikla jakási pasta. Tou potřeme plátky z obou stran a necháme stranou odležet. POZOR – NESOLÍME !!!! Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupeme zázvor, cibuli a česnek a nakrájíme na plátky. Rozpálíme si olej (nejlépe v nějaké hlubší pánvi nebo kastrolu), necháme rozvonět cibuli a česnek. Maso obalíme ve škrobu a zprudka orestujeme po obou stranách, Přidáme lilek nakrájený na kostky, orestujeme a hned podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Po 15 minutách vhodíme zázvor a papriku, dusíme ještě asi 5 minut, přidáme rajčata, lžíci medu a opatrně promícháváme. (S medem se rádo jídlo připaluje, tak pozor)Ochutnáme maso, mělo by již být měkké, v této chvíli sporák vypneme a necháme vše propojit ještě asi 10 min. Teprve nyní podle chuti přisolíme, nebo třeba připepříme. Chuť zálivky by měla být sladce štiplavá a nakyslá po zelenině. Jako příloha je ideální rýže vařená s kurkumou. Na talíř položíme maso, na něj kopeček rýže a okolo zálivku. Vršek pokrmu posypeme cibulovou natí.

Poznámka k receptu na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce:
Recept mám přímo od horkého zdroje - od kuchaře naší hospůdky, kam občas zajdeme na jídlo K tomu solení, maso v této podobě by se zbytečně vysušilo solí, proto se dochucuje až prakticky v závěru. (opět rada kuchaře)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 09.08.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 plátky z krůtích prsou, 1 jarní cibule i s natí,, 1 pěkný lilek, půlka červené, zelené a žluté papriky, kousek zázvoru (tak 3x3 cm), 8 cherry rajčátek,špetka koriandru, kurkumy, bílý pepř, 1 lžička chilli omáčky, 1 PL medu, trochu kukuřičného škrobu, olej, drůbeží vývar nebo voda na podlití
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist