RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kopřivový špenát

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kopřivový špenát, recepty Kopřivový špenát, Kopřivový, špenát


Recept na Kopřivový špenát

Recept na Kopřivový špenát je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Kopřivový špenát budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Nedřevnaté vrchní výhonky mladých kopřiv (plný bramborový košík), 2 celá vejce, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sádlo, strouhanka..

Kopřivový špenát
Zvětšit obrázek

Recept na Kopřivový špenát

Recept na Kopřivový špenát:
1.-Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky.(nejlépe po jaru,ale jde to vždy,když vyrazí nové). 2.-Dáme vařit větší množství osolené vody (jako na těstoviny) a když se vaří, nandáme do ní kopřivy a necháme párkrát převalit.(normálně se kopřivy spařují, ale nám vadila chuť kopřiv a proto raději ztratíme tu jejich léčebnou sílu-to si mohu udělat z nich čaj). 3.-Kopřivy scedíme a necháme okapat. Posléze je semeleme nebo na velmi jemně nasekáme. 4.-Nakrájenou cibuku dáme zpěnit na trochu sádla a na ní pak dáme semleté kopřivy. 5.-Vmícháme utřený česnek, osolíme a opepříme (vše dle chuti). 6.- Vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dle potřeby zahustíme strouhankou. A JE TO.

Poznámka k receptu na Kopřivový špenát:
Kdo má nemocné ledviny nebo dnu a má rád uzené (ale i vařené vepřové), knedlík a špenát, může si pochutnat i na tomto. Když bude ještě kopřivinu cítit a bude mu to vadit, může vyměnit vřící vodu nebo dát více česneku. Jak kdo má rád a snáší. Dobrou chuť. Váš Václav. Foto dodám po jaru.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kopřivový špenát, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 29.04.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Nedřevnaté vrchní výhonky mladých kopřiv (plný bramborový košík), 2 celá vejce, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sádlo, strouhanka.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kopřivový špenát, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kopřivový špenát - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kopřivový špenát

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist