RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý), recepty Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý), Klasický, bramborový, guláš, nebol


Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád) 6 větších brambor 2 střední cibule olej, 2 stroužky česneku sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka. 250ml smetany na vaření hladká mouka.

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zvětšit obrázek

Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Recept na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý):
Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Mezitím si do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít si česnek se solí. Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku). Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdyby jsme nechali papriku déle, zhořkla by). Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Guláš dochutíme podle toho , jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní. V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina a pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Podáváme s chlebem.

Poznámka k receptu na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý):
Omlouvám se tu za asi 150tý bramborový guláš, ale ačkoliv nechci nikoho urazit, tak to, co jsem tu našla za recepty (kromě jednoho), z toho mě jímala hrůza. Jedna oranžová mastná voda za druhou, v tom nakrájený párek. A nejlépe naaranžované ještě posypaným sýrem a zeleninou......proti gustu žádný dišputát, ale myslím si, že tenhle guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí, tak snad nikoho neurazí :-) Dobrou chuť

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MoniqueLaMutti (Monika)
  • Datum vložení: 19.06.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád) 6 větších brambor 2 střední cibule olej, 2 stroužky česneku sůl, pepř, sladká mletá paprika, pálivá mletá paprika, majoránka. 250ml smetany na vaření hladká mouka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist