RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapoun na slanině

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapoun na slanině, recepty Kapoun na slanině, Kapoun, na, slanině


Recept na Kapoun na slanině

Recept na Kapoun na slanině je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kapoun na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1,5 - 2 kg mladý kapoun (kohout) 30 dkg Valašského uzeného špeku 15 dkg plátkové uzené slaniny směs čerstvých bylinek ((rozmarýn, tymián, koriandr) cibule, mrkev, petržel, celer, sůl, pepř, hl. mouka.

Kapoun na slanině
Zvětšit obrázek

Recept na Kapoun na slanině

Recept na Kapoun na slanině:
Kapouna nejlépe bez kůže naporcujeme na 4 – 6 kusů. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. Valašský špek nakrájíme na silnější plátky a z těch postupně vykrájíme klínky na špikování kapouna. Nakrájené klínky (cca 2-3 na jeden kus porce kapouna vložíme do mrazničky, aby se nám s ním lépe maso špikovalo). Zbytek špeku nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit na pánev. Do vyškvařeného špeku přidáme společně cibuli, mrkev, petržel a celer. Opékáme lehce do zlatavé barvy. Do hmoždíře si dáme dle chuti čerstvý tymián, rozmarýn a pár lístků koriandru – vše částečně rozmělníme a přidáme k restující se kořenové zelenině. Lehce promícháme. Vzniklou směs odstavíme. Porce kapouna prošpikujeme klínky zmrzlého špeku, osolíme, opepříme a na každou porci kapouna dáme plátek kvalitní uzené slaniny. Do připraveného pekáče naskládáme porce kapouna slaninou nahoru a pokryjeme z části opečenou směsí kořenové zeleniny a bylinek. Zbytek směsi dáme okolo masa. Podlijeme vodou a dáme přikryté péct na střední teplotu, dokud není kapoun měkký (cca 60 – 90 minut). Upečené porce vyjmeme a výpek s kořenou zeleninou a bylinkami lehce zaprášíme moukou a prohřejeme rovnou v pekáči na sporáku, jelikož potřebujeme rozpustit připečené dobroty a tím si dochutit již tak skvělý výpek. Hotovou šťávu scedíme a jen lehce její část propasírujeme. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a osmažené v mouce obalené cibulové kroužky.

Poznámka k receptu na Kapoun na slanině:
Kapoun je vykleštěný kohout do stáří jednoho roku. Váží mezi 1,5 a 2 kg.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapoun na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 17.04.2012
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1,5 - 2 kg mladý kapoun (kohout) 30 dkg Valašského uzeného špeku 15 dkg plátkové uzené slaniny směs čerstvých bylinek ((rozmarýn, tymián, koriandr) cibule, mrkev, petržel, celer, sůl, pepř, hl. mouka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapoun na slanině, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapoun na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapoun na slanině

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist