RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Jiné maso paprika

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné čá

Recepty - Jiné maso paprika

Jiné maso - návody k vaření - online kuchařka

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.

Paprika se jí syrová nebo tepelně upravovaná. Při vaření se používají zejména druhy Capsicum annuum a Capsicum frutescens, která jsou vhodné k plnění (sýrem, masem nebo rýží). Čerstvé papriky se přidávají do salátů. Rovněž se dají nakládat nebo sušit.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 87 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | |
Veselé býčí koule
Veselé býčí koule Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí dostatek šťávy. Na jiné pánvi na sádle trochu osmahneme kolečka cibule, pak přidáme...
Recept na Jehněčí ragú
Jehněčí ragú Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme km...
Recept na Vepřová játra po uhersku
Vepřová játra po uhersku Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme. Krátce opečeme a vloží...
Recept na Myslivecký guláš
Myslivecký guláš Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidámě lžíci cukru a zkaramelizujeme. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo,...
Nejlepší recept na Guláš ze srnčí kýty
Guláš ze srnčí kýty Maso zpracujeme - nakrájíme na kousky, bokem na vále osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme, přidáme maso a necháme zatáhnout, přidáme papriku, jalovec, koření na zvěřinu, protlak, podlijeme vínem a na závěr přid...
Srnčí guláš na červeném víně - recept od maminky
Srnčí guláš na červeném víně Na oleji osmahneme cibuli do zlatova, zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Po chvilce přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list. Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného v...
Králičí filety ve svěží marinádě
Králičí filety ve svěží marinádě Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet. Rozpálíme olej a necháme roztavit slaninu. Vložíme maso, ope...
Recept na Hejtmanský měšec
Hejtmanský měšec Díl vepřové plece opláchneme a nakrájíme přes vlákno plátky o příslušné hmotnosti. Plátky rozklepeme doširoka a do středu položíme propláchnuté, okapané a překrájené zelí, díl oloupaného párku, na kostičky nakrájenou slaninu a plátek vařeného vejc...
Guláš z býčích žláz - recept od maminky
Guláš z býčích žláz Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na pěkné kostky. Na sádle osmahneme krájenou cibuli, vsypeme papriky, promícháme a přihodíme kostky masa. Chvíli je osmahneme (pouští hned dost šťávy), osolíme, opepříme, zakryjeme a krátce podusíme. (Pokud chcete v...
Maso dvou barev
Maso dvou barev Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky. Vepřové naložíme do směsi z vajec, škrobové moučky, zázvoru, papriky, soli a vegety, kuřecí maso naložíme stejně, jen s jiným kořením - přidáme kari a cukr. Naložená masa opékáme zvlášť na rozp...
Nejlepší recept na Králík v alobalu
Králík v alobalu Králičí stehna položíme na větší čtverec potřený olejem, posypeme kořením, posolíme a popepříme. Stehna obložíme na kolečka pokrájenou bílou částí pórku, na nudličky nakrájenou paprikou, plátky rajčat, jemně nasekaným česnekem, drobně nakrájenou ...
Nejlepší recept na Králičí hřbety á la španělský ptáček
Králičí hřbety á la španělský ptáček Hřbety ze dvou králíků naporcuje na špalíčky velikosti asi půl palce a promneme je se solí a pálivou paprikou. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak na tomto základě necháme zatáhnout kousky masa, a postupně při...
Nejlepší recept na Placičky čína
Placičky čína Maso umyjeme,osusime a nakrajime na malinke kousticky,k tomu pridame červenou papriku a porek(take na male kosticky),pridame zbytek ingredience,zamichame a nechame 24 hodin ulezet v lednici. Ze smesi delame male placicky,ktere opeceme z obou stran na mirnem ohni. Příloha:rý...
Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami
Pikantní směs z kuřecího a vepřového masa s houbami 1/Do misky si připravíme nejdříve směs na zálivku: 1 ČL solamylu, 2-3 PL sojové omáčky,1 ČL kečupu, cca 150 ml vývaru,sůl 2/Houby,které máme vyndané z mrazáku,necháme povolit /aneb si pokrájíme čerstvé houby jako jsou žampiony, hlíva apod/. ...
Nejlepší recept na Krůtí na bazalce
Krůtí na bazalce Krůtí plátky osolíme, opepříme a posypeme paprikou a 1 lžičkou bazalky . Na oleji do kterého přidáme asi centimetrový plátek másla, zpěníme cibulku a pokrájené pórkové listy. Maso na základu opečeme zprudka z obou stran . Poté plátky podlijeme vodou, přik...
Králík na švestkách
Králík na švestkách Tělo králíka si naporcujeme, dobře posypeme 7mi-pepřovým kořením, mletou paprikou a osolíme (Ačkoliv v koření 7 pepřů sůl je, i tak jsem solila). Opečeme zprudka na sádle. Vložíme do hlubšího pekáče i s výpekem. Podlijeme vodou (vývarem, přidáme sušen...
Srnčí kotlíkový guláš
Srnčí kotlíkový guláš Na sádle osmahneme cibuli do růžova, zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, masox, koření a přisolíme. Dusíme téměř do měkka, mírně podléváme vodou, přidáme nakrájené brambory a fazole a dovaříme....
Nejlepší recept na Kančí kostky
Kančí kostky Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na nudličky, osolíme, přidáme chilli. Podlijeme pivem a dusíme, dále pak už podléváme vodou. Kdy...
Králíčí závitky na dva způsoby
Králíčí závitky na dva způsoby 1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme ,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu . Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek, navrstvíme na šunku nebo salám přidáme steril. papriku. Zavineme a spíchneme jehlo...
Nejlepší recept na Bůček na paprice
Bůček na paprice Cibuli nakrajime na jemno pridame maso na kostky, pridame koreni a podlijeme a dusime do mekka, nedelame omacku jen stavicku. K tomu si zvlast udelame mackane brambory s cibulkou...
1 | | |
Nalezeno: 87 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso

Jiné maso

Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist