RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jemné domácí houskové knedlíky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jemné domácí houskové knedlíky, recepty Jemné domácí houskové knedlíky, Jemné, domácí, houskové, knedlíky


Recept na Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na Jemné domácí houskové knedlíky je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Jemné domácí houskové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Droždí - jen tolik, co se vejde na lžičku (max- 1/4 kostky), mléko 250 ml, vejce 1 ks, polohrubá mouka 350 g(i více), housky / rohlíky 2 ks, sůl. Voda na uvaření, sůl..

Jemné domácí houskové knedlíky
Zvětšit obrázek

Recept na Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na Jemné domácí houskové knedlíky:
Droždí rozdrobíme do mísy, mírně posolíme a necháme pár minut stát, až se droždí rozteče. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme trochu mouky, rozmícháme, znovu přisypeme mouku smíchanou se solí a vypracujeme (vařečkou / robotem) hladké nelepivé těsto. Pak do těsta zapracujeme na kostky nakrájené housky ( je lepší mít kostky již ztvrdlé ). Dáme kynout na teplé místo. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, rozdělíme na dva díly. Z každého vytvarujeme bochánek (postup tvarování v poznámce), necháme chvíli kynout (asi 5min ) a uděláme šišky, které necháme dokynout na válu. Ve velkém ( širokém ) hrnci si zavaříme vodu, osolíme a vložíme nakynuté šišky knedlíků. Vaříme pod pokličkou 8 min., pak oba knedlíky ve vodě obrátíme a vaříme dalších 8 min. Hotové vyjmeme na vál, ihned rozřízneme nití v půli, propícháme vidlicí a necháme vypářit. Ještě vlažné knedlíky potřeme zhora kouskem másla, nebo troškou oleje - knedlíky se pak k sobě nelepí při napařování. Já napařuji vcelku ( tedy pokud je hned nekonzumujeme ) a pak teprve krájím nití na plátky. Ale lze samozřejmě napařovat i knedlíky předem nakrájené na plátky. Knedlíky jsou jemné a nadýchané a hodí se zvláště k omáčkám. Ale kachnu taky snesou ;-) :-))

Poznámka k receptu na Jemné domácí houskové knedlíky:
Já si krájím housky / rohlíky do zásoby, když zbydou a není o ně zájem, nechávám řádně usušit, ukládám do sklenice s víčkem a mám vždy v zásobě při dělání knedlíků, knedlíčků do polévek,aj. Když je při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky,vložím do mikrovlnky ( nepřiklopené ) zapnu na plný výkon na 30 - 50 sec. ( čas neurčím, je to podle výkonu mikrovlnky ) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich jít pára. Promíchám, nechám vystydnout a mám krásně sušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto tak jsou akorát. Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné domácí houskové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 26.05.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Droždí - jen tolik, co se vejde na lžičku (max- 1/4 kostky), mléko 250 ml, vejce 1 ks, polohrubá mouka 350 g(i více), housky / rohlíky 2 ks, sůl. Voda na uvaření, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné domácí houskové knedlíky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné domácí houskové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné domácí houskové knedlíky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist