RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením, recepty Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením, Hovězí, zadní, pečené, vcelku, se, zelenino


Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězího zadního vcelku, několik klínků uzeného špeku, 3 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, sůl, pepř, sušený tymián, olej, 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 menší petržel, 2 pol. lž. domácího kečupu, 1 pol. lž. hrubozrnné hořčice, 1 l hovězího vývaru, 2 hrsti mražených hub, 2 pol. lž. sádla 2-3 pol. lž. máslové jíšky.

Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

Recept na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením:
Maso alespoň den dopředu prošpikujeme špekem a stáhneme provázkem do pevného tvaru, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem, potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na ně bobkové listy a kuličky jalovce, dáme odležet do lednice. V pánvi rozehřejeme sádlo, necháme osmažit na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Až je zelenina pěkně nahnědlá, dáme ji stranou a zprudka v pekáči opečeme celé maso ze všech stran. Přidáme kečup, hrubozrnnou hořčici, necháme prosmahnout, pak podlijeme hovězím vývarem, přidáme rozmražené houby, pekáč přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 220 st. Pečeme poctivě dvě hodiny, ale po hodině teplotu trouby ztlumíme na 200 st, pravidelně maso otáčíme a podléváme dokud nebude měkké. Až je maso měkké /může to trvat i necelé 3 hodiny/, vyjmeme ho z výpeku a odstraníme z něj provázek. Výpek malinko rozmixujeme ponorným mixerem / ale nemusíme/, dolijeme vývarem nebo vodou, pokud je potřeba tak jej dosolíme a dáme na oheň dál vařit, pak ho zahustíme máslovou jíškou rozmíchanou dohladka s vodou a vaříme aspoň 15 min. Pokud je šťáva hustá, naředíme ji vodou nebo vývarem a pokud je příliš řídká, necháme ji varem odpařit. Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do pekáčku se šťávou na prohřátí.

Poznámka k receptu na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením:
Jako příloha se hodí cokoliv, my měli bramborovou kaši, ale výtečně by se hodily i bramborové knedlíky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ivulinka (Ivana)
  • Datum vložení: 28.05.2013
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg hovězího zadního vcelku, několik klínků uzeného špeku, 3 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, sůl, pepř, sušený tymián, olej, 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 1 menší petržel, 2 pol. lž. domácího kečupu, 1 pol. lž. hrubozrnné hořčice, 1 l hovězího vývaru, 2 hrsti mražených hub, 2 pol. lž. sádla 2-3 pol. lž. máslové jíšky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist