RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Hovězí maso sladká paprika

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách

Recepty - Hovězí maso sladká paprika

Hovězí maso - návody k vaření - online kuchařka

Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku (jako např. hovězí pečeně), nakrájené na plátky (např. steak nebo biftek), na drobné kousky (např. guláš) nebo mleté (karbanátek).Mladé kusy mají jemně vláknité maso, svalovina starších jedinců je hrubě vláknitá. Staří býci a dojnice mají nízký obsah intramuskulárního tuku, takové maso bývá tvrdší a méně chutné. U jalovic a volů naproti tomu dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, který maso výrazně prorůstá, takže při řezu je vidět mramorování. Vnitrosvalový tuk zřetelně zlepšuje chuťové vlastnosti masa, nashromáždí-li se však větší množství mezisvalového tuku, je to už vnímáno jako nežádoucí.[7] Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách by proto neměl přesahovat 5,7–6,2 %, libové hovězí maso obsahuje do 3 % tuku. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Z hovězího masa se připravuje mnoho nejrůznějších pokrmů. Zvláště oblíbené je v americké, britské, francouzské a české kuchyni, naproti tomu v kuchyni Středomoří a Asie se uplatňuje poměrně málo. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů a různých směsí, jako je např. chilli con carne.

Paprika, má složitou historii. Rostlina pochází z nejjižnějšího konce Mexika, odkud ji Španělé přivezli do Španělska a Mexika. Později se dostala do Maďarska, kde zdomácněla. Je to jednoletá, cca 1 m vysoká rostlina s dlouhými, špičatými listy. Z květů se vyvinou duté, červené plody. České slovo paprika bylo přejato z maďarštiny (paprika) nebo srbštiny (páprika). Mají masitou dužinu a jsou bohatým zdrojem vitamínu C. Čím větší je podíl dělících stěn a semen, tím ostřejší je výrobek. Mletá paprika je na český trh uváděna ve čtyřech jakostních a chuťových variantách. Pro kvalitu papriky je rozhodujícím kritériem barva (ASTA) a jemnost. Bylo prokázáno, že paprika je v mnoha ohledech kořením, které je prospěšné zdraví. Podle posledních výzkumů má její časté používání vliv na omezení srdečních onemocnění a působí rovněž proti kornatění cév. Paprika podporuje chuť k jídlu a má dobrý vliv na celkovou fyzickou i duševní svěžest. Paprika sladká je základ mnoha obecných jídel. Přidává se téměř do všech masitých pokrmů, jako základ některých omáček, do studené kuchyně, na dobarvení jídel.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Nejlepší recept na Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa
Sladko-pálivá Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pok...
Recept na Hovězí kostky ve vlastní šťávě
Hovězí kostky ve vlastní šťávě Nejdrive si omyjeme maso, zbavime ho blan a mastnych casti. Nakrajime na vetsi kostky a nasolime. Dame stranou a nakrajime si na drobno cibuli. Mezitim nechame v hrnci rozehrat olej a pote do nej vlozime nakrajenou cibuli a nechame ji krasne zesklovatet. Nyni pridame maso a ...
Recept na Lahůdkové hovězí s bramboráčky
Lahůdkové hovězí s bramboráčky Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na půlkolečka, poté přidáme hovězí maso nakrájené na menší kostky a necháme zatáhnout. Přidáme mletou sladkou papriku, lehce promícháme, aby nám nezhořkla a podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, ...
Hovězí nudličky na řapíkatém celeru a zelenině
Hovězí nudličky na řapíkatém celeru a zelenině Orestujeme cibulku a česnek na plátky na rozpuštěné slanině, přidáme nudličky masa, osolíme opepříme a restujeme do barvičky. Zasypeme lehounce mletou sladkou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Když je maso poloměkké přidáme nakrájený řapíkat...
Zahradnický guláš
Zahradnický guláš Maso nakrájíme na větší kousky. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme maso, papriku, sůl, kmín, česnek utřený se solí a za občasného podlévání vodou a míchání, dusíme polodoměkka. Potom necháme šťávu vysmahnout a zbylou pa...
Hasičský pikantní guláš - recept od maminky
Hasičský pikantní guláš Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maďarskou papriku a sladkou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso na kostky a zalejeme vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku. Necháme povařit, až je maso poloměkké, přidáme zelí a brambory. Vaří...
Škvarkový guláš s houbami - recept od maminky
Škvarkový guláš s houbami V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo či jiný tuk a i se škvarky – rozvoníme. Orestujeme cibuli nakrájenou na kousky, a papriku. Vložíme maso, zprudka opečeme po všech stranách. Vlijeme směs hub, česneku a vína. Uzavřeme tlakový hrnec a necháme cca 60 min. probě...
Nejlepší recept na Guláš po mexicku
Guláš po mexicku Maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme cibuli, přidáme hořčici, lehce osmažíme, přidáme maso, osolí a opepříme, osmahneme a přisypeme papriku a kmín. Zalijeme vodou, přidáme bujon, masox a sůl, pepř dle chuti. Přiklopíme a vaříme do změknutí masa.(...
Španělský ptáček – Honzova improvizace
Španělský ptáček – Honzova improvizace Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a opepřete. Pak na to plácněte plátek anglické slaniny, kousek okurky, čtvrtku vejce a kousek...
Nejlepší recept na Hovězí balíčky
Hovězí balíčky Maso naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a zabalíme s mletým okořeněným masem do balíčků, které uzavřeme párátkem. Balíčky vložíme na osmaženou cibulku, rychle opečeme ze všech stran a potom dusíme v hrnci asi 60 minut (v papiňáku méně), ke konci při...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby

Hovězí maso

Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist