RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Grilování oregáno

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné trou

Recepty - Grilování oregáno

Grilování - návody k vaření - online kuchařka

Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.

Oregáno - Dobromysl obecná (Origanum vulgare L.) je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Využívá se jako koření i v léčení chorob. Nať dobromysli se používá zejména jako koření (pod názvem oregano); typickým použitím je kořenění pizzy. Kromě toho je též součástí provensálského koření. Chuť je výrazná, ale odlišná od majoránky. Sbírá se kvetoucí nať, přítomnost plodů je nežádoucí. Používá se též v léčitelství pro své aseptické a protizánětlivé účinky, usnadňuje odkašlávání a zvyšuje vyměšování žluči. Droga je silným prostředkem uvolňující křečovité stažení hladkého svalstva (spazmolytikum). Používá se i na obklady a osvěžující koupele. V nati obsažené barvivo se dříve používalo k barvení ovčí vlny. Nať dobromysli obsahuje asi 0,4% silice (hlavně thymol a karvakrol) a asi 8% tříslovin, hořčiny, tanin, těkavý olej, gumopryskyřici, antioxidanty a další látky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Grilované špízy s tzatziky / dietni - recept od maminky
Grilované špízy s tzatziky  / dietni 1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. 2)Vložíme špízy na gril (na tácky)...
Marinovaná vepřová játra na grilu
Marinovaná vepřová játra na grilu Z oleje,vína, worchestru a grilovacího koření smícháme marinádu, do které naložíme plátky jater, které proložíme větvičkami oregána. Necháme rozležet minimálně 2 hodiny a grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Podáváme s bramborem nebo pečivem, ...
Marináda na kuřecí maso
Marináda na kuřecí maso Klasika, smíchat a marinovat :-)...
Grilovaná krkovička
Grilovaná krkovička Vše smíchat a plátky krkovičky naložíme do marinády a ponecháme je v ní několik hodin, nejlépe přes noc. Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak na olejem potřeném rozpáleném grilu každý plátek po obou stranách 5 minut o...
Nejlepší recept na Grilované kuře ala "kutil Tim"
Grilované kuře ala Kuře omyjeme,nasolíme a potřeme paprikou. Dáme grilovat na 1,5hod při cca 200stC. Průběžně potíráme směsí oleje,piva a Oregana. Až je kuře "akorát", tak ihned naklačíme do hlavy !...
Recept na Balkánské Souvlaki
Balkánské Souvlaki Do připravené misky si dáme olej a citronovou šťávu – společně ušleháme a po spojení přidáme směs na Souvlaki a lžičku soli. Vše ještě dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho pr...
Recept na Pikantní marináda
Pikantní marináda Bylinky a papričky nasekáme najemno, vše smícháme...
Recept na Rychlý páteční "cipljóónok" s pívem
Rychlý páteční Při cestě z práce si zakoupíme několik kuřecích křidýlek nebo stehýnek. Prijéécháme domů. V misce s olejem smícháme sůl, oregáno a papriku. V ní poplácáme kuřecí díly a dáme je ihned do pekáče. Troubu pustíme na gril a teplotu cca 200°C. Grilujem...
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso

Grilování

Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist