RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Generační dobrá zelňačka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Generační dobrá zelňačka, recepty Generační dobrá zelňačka, Generační, , dobrá, zelňačka


Recept na Generační dobrá zelňačka

Recept na Generační dobrá zelňačka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Generační dobrá zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 malá hlávka zelí,nebo 1/2 větší 4 větší brambory 3 vejce 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 1/2 kostky hovězího masoxu 1 kostka slepičího masoxu 1 sladká smetana 1 kysaná smetana 1 rovná lžíce drceného kmínu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 3 l vody sůl petrželka-nemusí být.

Generační  dobrá zelňačka
Zvětšit obrázek

Recept na Generační dobrá zelňačka

Recept na Generační dobrá zelňačka:
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si jí ochutit, jak má kdo rád. Vaříme dokud není zelí a brambory měkké, pak vezmeme šťouchadlo a brambory ním rozmačkáme. Vlijeme obě smetany, jen do sladké předem zamícháme mouku. Povaříme a mícháme do zhoustnutí, vypneme sporák, kde máme připravená rozmíchaná vejce a ty pomalu vléváme do polévky, zamícháme a jdeme nalévat! Kdo chce, může dát petrželku.

Poznámka k receptu na Generační dobrá zelňačka:
Polévka je náš recept, předávaný od několika generací(proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme jí dovedli masoxovými vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme jí na litry a předáváme dalším generacím.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Generační dobrá zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 24.04.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1 malá hlávka zelí,nebo 1/2 větší 4 větší brambory 3 vejce 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 1/2 kostky hovězího masoxu 1 kostka slepičího masoxu 1 sladká smetana 1 kysaná smetana 1 rovná lžíce drceného kmínu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 3 l vody sůl petrželka-nemusí být
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na generační dobrá zelňačka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Generační dobrá zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Generační dobrá zelňačka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist