RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Drůbeží maso klobása

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - U domácí drůbeže se tradičně rozlišuje hrabavá drůbež (kur domácí, krůty) a vodní drůbež (kachny a husy). Kuřecí maso je druh masa, který pochází z kuřat, mláďa

Recepty - Drůbeží maso klobása

Drůbeží maso - návody k vaření - online kuchařka

U domácí drůbeže se tradičně rozlišuje hrabavá drůbež (kur domácí, krůty) a vodní drůbež (kachny a husy). Kuřecí maso je druh masa, který pochází z kuřat, mláďat kura domácího hovorově označovaného jako slepice. Jedná se celosvětově o nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Kuřecí maso se dá připravovat mnoha způsoby (vařit, grilovat, péct, smažit), může se servírovat teplé či studené. Často se konzumují prsa kuřete, ze kterých se mohou dělat například řízky, dále pak stehna a křídla.

Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá. Dá se konzumovat za studena, případně i ohřátá na grilu, nebo horké vodě, případně v páře. Obecně platí, že čím tvrdší, tím lepší. Měkčí se většinou vaří, tvrdé (kvalitnější a dražší) se jí v menším množství zastudena. Konzumují se zpravidla s pečivem (chléb, rohlík). Jako příloha se obvykle podává křen, hořčice nebo kečup. Kvalita klobás i ostatních uzenářských výrobků byla vždy pečlivě hlídána, za šizení výrobků docházelo už od středověku až k drastickým trestům. Moravská klobása je druh klobásy, která pochází z Moravy. Jejich receptura se vyvíjela a bývá různá dle jednotlivých oblastí. Od poloviny 20. století byla v Československu stanovena na tuto klobásu oborová norma. Moravská klobása je charakterizována jako výrobek obsahující hrubě sekané maso, z jedné třetiny hovězí a ze dvou třetin vepřové. Koření se pepřem, kmínem, paprikou a česnekem, plní se do tenkých vepřových střev. Ostravská klobása je druh klobásy, kterou vymyslel původně soukromý řezník a uzenář František Pekárek, který působil jako technolog v martinovském masokombinátu. Jeho klobása získala v roce 1963 jedno z nejvyšších potravinářských ocenění a postupně se rozšířila do celého Československa. Klobásy se vyráběly z vepřového masa, které bylo z části pomleté a z části zde byly kousky nakrájeného libového vepřového masa, které bylo v řezu dobře vidět. Čabajská klobása nebo čabajka (maďarsky Csabai kolbász) je uzenina typická pro maďarskou kuchyni. Vyznačuje se sytě červenou barvou a specifickou ostrou chutí. Začali ji vyrábět v 18. století slovenští přistěhovalci ve městě Békéscsaba a okolí. Vyrábí se z vepřového (dvě třetiny libového a třetina bůčku), pokud možno plemene mangalica, které se naloží do soli a cukru a nechá v chladu několik dní marinovat. Pak se pomele a dochutí mletou paprikou (půl sladké a půl pálivé), česnekem a kmínem. Důležité je, že do pravé čabajky nepatří žádný pepř! Směs se dobře upěchuje do přírodních střívek a vyudí studeným kouřem z dřeva ovocných stromů. Čabajka má být dlouhá nejméně 20 cm a tak suchá, aby šla lámat rukou. Tradičně se převazuje stuhou v podobě maďarské trikolóry. Konzumuje se zastudena s chlebem a červeným vínem nebo se používá k dochucení masitých pokrmů, např. různých závitků.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 28 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Kuře na zelí a černém pivu
Kuře na zelí a černém pivu Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po 10 minutách odstavíme. Po částečném zchladnutí naplníme směsí vnitřek kuřete. Ku...
Kuřecí stehna po zbojnicku
Kuřecí stehna po zbojnicku Horní kost stehen odkostíme a vyjmeme. Česnek utřeme s troškou soli a potřeme pastou vnitřky stehen. Z klobásy ukrojíme cca 6 cm, podélně ji rozkrojíme a do prostoru, kde byla kost vložíme do každého stehna polovinu a sepneme párátky. Povrch stehen mírně osol...
Kuřecí Gumbo
Kuřecí Gumbo Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati. 1. Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek...
Kuřecí směs z alobalu
Kuřecí směs z alobalu Večer připravíme směs, aby se do druhého dne proležela. Maso, klobásu, cuketu a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, česnek posekáme. Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku a olej, osolíme a promícháme s vejcem. Vše uložíme do lednice. Druhý den ...
Cikánské kuře
Cikánské kuře Kuře rozpůlíme a opečeme na zpěněné 1/2 cibule, vyjmeme ho, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Do pekáče nasypeme druhou polovinu pokrájené cibule, nakrájené brambory, houby, papriky a polovinu anglické slaniny. Osolíme a ochutíme petrželkou a bazalkou. Na...
Turnovský guláš s bramboráčky - recept od maminky
Turnovský guláš s bramboráčky Guláš: Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Papriku umyjeme a také nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, osmažíme na něm maso, když se zatáhne, přidáme cibuli a orestujeme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránk...
Kuřecí živáňská - recept od maminky
Kuřecí živáňská Všechny ingredience pokrájíme na menší kousky a naložíme do pekáčku. Posypeme grilovacím kořením, přiměřeně osolíme, opepříme, zalejeme malým množstvím vody, promícháme a přikryté alobalem dáme péct na 45 minut-190 stupňů do trouby. Pak odkryjeme a ...
Recept na Housenka
Housenka Část masa k zavinutí housenky pokrájíme natenko (do spirály, nebo V-stylem) a tyto pláty rozklepeme natenko. Část masa a vše ostatní nakrájíme na pokud možno stejné kousky (já jsem použil vypichovátko o průměru stejném jako měla použitá klobása). Drát ...
Recept na Bačův plněný řízek
Bačův plněný řízek Kuřecí řízky nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu dáme nakrájenou klobásu a sýr parenica (uzená nebo neuzená - jak kdo má raději). Řízek přeložíme, sklepneme okraje, obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji. Podáváme s oblíbenou bramboro...
Labužnická stehna - recept od maminky
Labužnická stehna Kuřecí stehna odkrojíme od kosti tak, aby zůstala na kosti, ale vytvořila se kapsa, do které vložíme nakrájené, kysané zelí a pomletou-nebo nastrouhanou klobásku. Sepneme jehlou, osolíme, posypeme grilovacím kořením, proklademe plátky másla a pečeme do zlatova...
Kuřecí směs s fazolkami
Kuřecí směs s fazolkami Na oleji s máslem / půl na půl / orestujeme nakrájené maso, přidáme bílé části cibulek, jemně nakrájený česnek, ještě lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme čubricu, sušená rajčata, podlijeme vínem a dusíme asi 20 minut. Přidáme fazolky, cherry ...
Kuřecí maso s fazolemi
Kuřecí maso s fazolemi Osmahneme cibuli, přidáme klobásu, česnek. Řízky nařízneme, okořeníme, pomažeme hořčicí. Dusíme s cibulí, klobásou a česnekem, po změknutí přidáme fazole....
Kuřecí roláda III
Kuřecí roláda III Formu, třeba na jelení hřbet, vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Kuřecí prsa podélně nařízneme, abychom získali větší plochu, lehce kuřecí prsa okořeníme oblíbeným kořením - grilovací, na pečené kuře, sůl, mletý pepř. Sýr...
Krůtí křídla v alobalu
Krůtí křídla v alobalu Připravíme si křídla, špičky odřízneme a použijeme třeba na vývar do polévky,omyjeme je, osušíme, osolíme a posypeme Adžikou. Alobalu dáme delší kus, potřeme ho olejem, na dno položíme vedle sebe 3 plátky anglické slaqniny, na ní nasypeme 1/2 cibule nakr...
Nejlepší recept na Kuřecí prsa plněná klobásovou fáší
Kuřecí prsa plněná klobásovou fáší Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Klobásky jejichž druh zvolíme dle naší chuti nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixeru rozkutrujeme na klobásovou fáš, do které poté vmícháme jeden syrový žloutek a ...
Kuřecí smažený špíz
Kuřecí smažený špíz Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme. Hrubší plátky sýra a šunky taky nakrájíme a střídavě napichujeme na špejli. Obalíme důkladně v trojobalu a smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje. Můžeme přidat i žampiony, anglickou sl...
Nejlepší recept na Kuřecí roláda s bramborovým knedlíkem
Kuřecí roláda s bramborovým knedlíkem Vykostíme si kuře. Skelet dáme vařit - vývarem roládu podléváme. Plát masa osolíme a opepříme, potřeme povrch hořčicí, poklademe cibuli, okurku, klobásu a vejce. Stočíme a převážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáčku. Pokud nám zbude klobása a hoř...
Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí - recept od maminky
Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí Maso osolíme a okořeníme. Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme pokrájenou cibulí a kmínem. Podlijeme a vložíme přiklopené na půl hodiny do vyhřáté tr...
Krůtí zeleninová pánev
Krůtí zeleninová pánev Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm o...
Recept na Pepanovy plněné řízky
Pepanovy plněné řízky Plátky kuřecích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou (nejlépe pikantní, např. Čabajka). V půli přeložíme, okraje sklepneme paličkou a upevníme par...
Nalezeno: 28 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty

Drůbeží maso

Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist