RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Dorty smetana

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími poc

Recepty - Dorty smetana

Dorty - návody k vaření - online kuchařka

Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími pochutinami. Svrchní část dortu obvykle bývá ozdobena polevou, čokoládou, ovocem, či dokonce pudingem, jogurtem, vhodnou zeleninou, cereáliemi, ořechy, mandlemi, karamelem, džemem, povidly apod. Dort má také různé chutě. Může být čokoládový, vanilkový, jahodový, malinový apod. V nějakých obchodech naleznete takové různé tvary dortů, malých i velkých, např. může být malý a ve tvaru čtverce. Dort může mít několik pater, kdy postupně menší a menší dorty tvoří pyramidu. Používá se většinou při oslavách narozenin, při svatbách, veselkách, jiných oslavách a i jen tak bez důvodu a pro radost. Dorty mohou být vhodně upraveny do tvaru srdíček, knih, aut, zvířat, zbraní, šachovnic, lidských postav, obskurních geometrických tvarů a jinak. Narozeninové dorty se mohou zdobit svíčkami v počtu odpovídajícím věku oslavence. Při vysokém věku, zvláště žen, ale i mužů, se z praktických důvodů a z úcty k člověku počet svíček záměrně snižuje nebo zůstává dlouho stejný. V těchto zvycích existuje velká variabilita. Záleží na vhodnosti příležitosti, míře formality události a při ní přítomných lidí.

Smetana je mléčný výrobek, jedná se o nejtučnější část mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Smetana se získává sbíráním nebo odstřeďováním. Smetana, spolu s plnotučným mlékem, obsahuje velké množství tuku. Smetanové výrobky jako takové obsahují množství vitamínu A, vápníku a fosforu, ale mají vysoký obsah nasycených tuků. Podmáslí má mnohem méně tuku než smetana, která se nám ve formě šlehačky zdá lehce stravitelná, protože ji z části tvoří vzduch. Zakysaná smetana naopak obsahuje tuku méně.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 93 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | |
Ovocný dort s želatinou
Ovocný dort s želatinou Mouku, cukr vajíčka a prášek do pečiva smícháme, přilijeme 6 lžic vody. Těsto musí být řidší, když bude moc husté, upečeme sušenku. Vylijeme do dortové formy a dáme péct. Pečeme asi na 200°C, dokud není vršek dozlatova, vnitřek zkoušíme špejlí či p...
Recept na Fríský dort
Fríský dort Z líst.těsta vyválíme 4 kola nebo čtverce, každý posypeme drobenkou a jednotlivě upečeme, vychladlé namažeme povidly a ušlehanou šlehačkou, naskládáme na sebe a pocukrujeme...
Nejlepší recept na Jahodová charlotta
Jahodová charlotta Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a korpus dvakrát prořízneme. Ušleháme si šlehačky, přidáme zakysané smetany, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme. Polovinu krému dáme stranou a vmícháme rozmačkané ...
Dvoupatrový ovocný dort
Dvoupatrový ovocný dort - Z výše uvedených surovin na korpus umícháme hladké, lité těsto .Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 stupních cca 40 minut . - Než se korpus upeče, připravíme si krém(v našem případě tvarohový)...
Nejlepší recept na Dort Květináč
Dort Květináč Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Pokud je forma větší, musíme použít surovin více, na menší zase méně. Do mísy nasypeme v...
Nejlepší recept na Narozeninový dort
Narozeninový dort Jako první si upečeme korpusy a náplň,kterou dáme do lednice ztuhnout.Korpusy si přepůlíme a na první část toho půlkuru si dáme náplň a rozetřeme ji všude,přiklopíme druhou částí a pomažeme citrnovovým krémem. Připravíme si druhou část a to je korpus ...
Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas
Lehký, ovocně laděný moučník pro Merylas »Korpus: •Dortovou formu (mám průměr 24 cm) si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a troubu si zapneme na 180°C. Ovoce si omyjeme a dáme okapat. Do dvou misek si rozdělíme bílky a žloutky. •Bílky si se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. •Žlou...
Recept na Jak se dělá žralok- sladký dort
Jak se dělá žralok- sladký dort Z piškotového těsta upečeme 3 korpusy - dva kulaté a jeden na plech obdélník. Kulaté 2x rozřízneme a naskládáme k sobě - viz fotopostup, plníme tvarohovou náplní a ovocem, nakonec pomažeme máslovým krémem a dáme ztuhnout. Podle šablony si z obdélníkového...
Tvarohovo-šlehačkový dort - recept od maminky
Tvarohovo-šlehačkový dort Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici odpočinout a pak vyválíme dva pláty o průměru dortové formy (26 cm) a pečeme do světle h...
Nejlepší recept na Schwarzwaldský dort
Schwarzwaldský dort Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme 2 lžíce horké vody, skořici, roztlučený hřebíček a sníh z bílků, do kterého jsme vmíchali zbytek cukru. Sníh lehce promícháme se žloutkovou směsí a do vzniklé hmoty vmícháme solamyl, kakao, mouku, prá...
Dort s myškami
Dort s myškami Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem do pečiva. Do formy dáme na dno pečící papír. Boky nevymazáváme. Nalijeme rovnoměrn...
Dort ke 25.narozeninám - recept od maminky
Dort ke 25.narozeninám Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu. Kolem dokola či do spirály uděláme střídavě zdobičkou tmavé a světlé "kopečky", d...
Dort hroší miminko 3D
Dort hroší miminko 3D Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. Korpus na tělo hrošíka udělán v kovové misce o průměru cca 23cm. Tu vystříkáme olejem na pečen...
Dort kabelka Louis Vuitton
Dort kabelka Louis Vuitton Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě prošleháme. Nakonec lehce stěrkou zapracujeme mouku. Pekáček, nebo kastrolky vystříkáme...
Dort KIWI
Dort KIWI Cela vejce ušleháme s cukrem a přidáme mouku, kakao a kypřící prášek, důkladně prošleháme. Hmotu nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v předehřaté troubě. Uvaříme pudink a osladíme ho, ještě za tepla do něj vmícháme tvaroh. Takto př...
Dort s dětskými botičkami
Dort s dětskými botičkami Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do poznámek. Korpusy: Bílky ušleháme do tuha se solí, zašleháme cukr, esenci, následně ...
Třešňový dort s tvarohovo - smetanovým krémem
Třešňový dort s tvarohovo - smetanovým krémem ●Těsto: Formu na pečení si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si zapneme na 180°C. Banány si nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a kakao s trochou mouky. Do mísy vklepneme vejce, přidáme cukry, sůl, horkou vod...
Dort tvarohový se sýrem ricotta
Dort tvarohový se sýrem ricotta Rozdrtíme nejlépe ručně 200 gramů máslových sušenek na "písek", přidáme rozpuštěné máslo. Vše ručně dobře promícháme. Směs sušenek a másla dáme na dno formy na dort (můžeme použít i jiné formy) a přidusáme. Pečeme v troubě 7 minut na 180 stupňů...
Nejlepší recept na Dort slon
Dort slon Upečeme si korpus o den dřív, aby se krásně rozležel a lépe se s ním pracovalo. Druhý den ho rozřízneme a pomažeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, na to nakrájené ovoce a zase třeba šlehačku. Přiklopíme a zdobíme podle fantazie krémem. Uvaříme s...
Dort miminko
Dort miminko Vejce šleháme s cukrem do husté pěny, prosejeme mouku a zlehka zamícháme a lijeme do formy. Pečeme. Z pudinků a mléka uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a postupně přišleháváme vychladlý pudink. Vyšleháme si šl...
1 | | |
Nalezeno: 93 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna

Dorty

Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist