RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Dorty hladká mouka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími poc

Recepty - Dorty hladká mouka

Dorty - návody k vaření - online kuchařka

Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími pochutinami. Svrchní část dortu obvykle bývá ozdobena polevou, čokoládou, ovocem, či dokonce pudingem, jogurtem, vhodnou zeleninou, cereáliemi, ořechy, mandlemi, karamelem, džemem, povidly apod. Dort má také různé chutě. Může být čokoládový, vanilkový, jahodový, malinový apod. V nějakých obchodech naleznete takové různé tvary dortů, malých i velkých, např. může být malý a ve tvaru čtverce. Dort může mít několik pater, kdy postupně menší a menší dorty tvoří pyramidu. Používá se většinou při oslavách narozenin, při svatbách, veselkách, jiných oslavách a i jen tak bez důvodu a pro radost. Dorty mohou být vhodně upraveny do tvaru srdíček, knih, aut, zvířat, zbraní, šachovnic, lidských postav, obskurních geometrických tvarů a jinak. Narozeninové dorty se mohou zdobit svíčkami v počtu odpovídajícím věku oslavence. Při vysokém věku, zvláště žen, ale i mužů, se z praktických důvodů a z úcty k člověku počet svíček záměrně snižuje nebo zůstává dlouho stejný. V těchto zvycích existuje velká variabilita. Záleží na vhodnosti příležitosti, míře formality události a při ní přítomných lidí.

Hladká mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hladká mouka má nejjemnější zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hladká mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Nejlepší recept na Jahodová charlotta
Jahodová charlotta Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a korpus dvakrát prořízneme. Ušleháme si šlehačky, přidáme zakysané smetany, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme. Polovinu krému dáme stranou a vmícháme rozmačkané ...
Čokoládový dvoupatrový dort
Čokoládový dvoupatrový dort Na korpusy si vyšleháme sníh z bílků se solí a cukrem, do pevného sněhu tvořícího špičky střídavě zašleháme žloutky a olej a poté jemně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem v troubě předehřáté na 150°C, me...
Nejlepší recept na Dort Spongebob I
Dort Spongebob I Korpus: Zvážíme vejce,které potom ušleháme s cukrem a moukou které budou vážit stejně jako vejce,přidáme špetku soli ,prášek do pečiva a horkou vodu vše pořádně vyšlehané vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu nebo formy upečeme .Po úplné...
Tvarohovo-šlehačkový dort - recept od maminky
Tvarohovo-šlehačkový dort Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici odpočinout a pak vyválíme dva pláty o průměru dortové formy (26 cm) a pečeme do světle h...
Potahovaný dort k narozeninám
Potahovaný dort k narozeninám Korpus: Do vyšší mísy na šlehání si dáme bílky a šleháme je skoro do tuha. Pak přidáme polovinu cukru a došleháme do pevna. V druhé vyšší míse si ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru do pěny a postupně přidáváme olej, vodu a mouku smíchanou s p...
Dort Princezna
Dort Princezna Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme,...
Číše
Číše Dělám ji z pěti vajec: kolik váží vejce, tolik dám cukru a mouky. Nejprve oddělím žloutky a šlehám je s cukrem asi 15 minut, pak k nim přidám sníh z bílků a též šlehám 15 minut, pak polehounce vmíchám mouku ne šlehačem, ale ručně. Vymažu formu sádlem ...
Nejlepší recept na Prsa Dolly Buster
Prsa Dolly Buster O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi studené vody. Ke žloutkům přidám 250 g cukr moučka, 250 g pol. mouky, 80 g ořechů a p...
Nejlepší recept na Kokosový dort (původní recept byl na kokosové řezy)
Kokosový dort (původní recept byl na kokosové řezy) Všechny suroviny na těsto smícháme.Kdyby bylo těsto moc tuhé lehce naředit mlékem. Těsto dáme do vymazané, moukou vysypané dortové formy a pečeme cca 20 minut na 180. Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši kterou za stálého míchání vychladíme. Po vychl...
Narozeninový dort od peti 777
Narozeninový dort od peti 777 Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpustíme čokoládu s máslem. Necháme vychladnout, ale nemusíme dávat do lednice. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do lehké pěny. Mouku smícháme s kyp...
Nejlepší recept na Dort k narozeninám Natálka 3(Barbie)
Dort k narozeninám Natálka 3(Barbie) Upečeme v bábovkové formě ze 6 a druhou z 5 vajec. Bílky našleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, mandle a prášek smíchaný s moukou. Formu vymastíme a vysypeme hladkou moukou. Pečeme na 200°C asi půl hodiny a pak na 150°C dopečeme. Vychladlé každou dvakrát ...
Nejlepší recept na Palačinkový dort s banánem
Palačinkový dort s banánem Z 3/4 l mléka, 2-3 vajec, vanilkového cukru, cukru a hladké mouky, vyšleháme těsto. Upečeme stejně velké palačinky a necháme si je prochladnout. Mezitím si připravíme tvaroh (tvaroh, vanilkový cukr a cukr) a vyšleháme šlehačku. Do tvarohu šlehačku vmícháme ...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna

Dorty

Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist