RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Dorty džus

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími poc

Recepty - Dorty džus

Dorty - návody k vaření - online kuchařka

Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími pochutinami. Svrchní část dortu obvykle bývá ozdobena polevou, čokoládou, ovocem, či dokonce pudingem, jogurtem, vhodnou zeleninou, cereáliemi, ořechy, mandlemi, karamelem, džemem, povidly apod. Dort má také různé chutě. Může být čokoládový, vanilkový, jahodový, malinový apod. V nějakých obchodech naleznete takové různé tvary dortů, malých i velkých, např. může být malý a ve tvaru čtverce. Dort může mít několik pater, kdy postupně menší a menší dorty tvoří pyramidu. Používá se většinou při oslavách narozenin, při svatbách, veselkách, jiných oslavách a i jen tak bez důvodu a pro radost. Dorty mohou být vhodně upraveny do tvaru srdíček, knih, aut, zvířat, zbraní, šachovnic, lidských postav, obskurních geometrických tvarů a jinak. Narozeninové dorty se mohou zdobit svíčkami v počtu odpovídajícím věku oslavence. Při vysokém věku, zvláště žen, ale i mužů, se z praktických důvodů a z úcty k člověku počet svíček záměrně snižuje nebo zůstává dlouho stejný. V těchto zvycích existuje velká variabilita. Záleží na vhodnosti příležitosti, míře formality události a při ní přítomných lidí.

Džus je tekutina připravená mačkáním ovoce nebo zeleniny, při kterém se z nich dostává jejich šťáva. Existují džusy jednodruhové nebo smíšené z několika druhů rostlin. Oblíbený je například pomerančový džus, který je vyráběn z plodů pomerančovníku. Džusy se dodávají i ve formě koncentrátu a ředí se pak do původní hustoty vodou. Koncentrát může být vyroben na místě sběru a převezen do jiného zpracovatelského závodu poblíž místa prodeje a doplněn vodou tam (v podstatě to znamená vyloučení vody, která je v ovoci nebo zelenině obsažena, z procesu přepravy na místo určení a tedy i určité snížení nákladů). Většinou ale dojde i k nepatrné degradaci chuti. Džusy z čerstvého ovoce nebo zeleniny, které neprošly dehydratací, jsou většinou chutnější a dražší. Většinou se prodávají 100%, které by měly dosahovat stejného poměru obsažených látek jako původní šťáva, k dostání jsou ale i levnější řidší varianty (ty se nazývají nektary). Aby se zvýšila trvanlivost džusů při běžném prodeji, jsou pasterizovány, podobně jako mléko. Protože na ovocný obsah má vliv sluneční světlo, balí se džusy do světlu nepropustných krabic. Při delším působení běžné teploty a světla může u některých džusů (např. jablečných) docházet k fermentaci. Džusy obsahují především množství vitamínů rozpustných ve vodě, jako je například vitamín C, a to podle ovoce nebo zeleniny, z kterých se skládají.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Nejlepší recept na Jablíčkový dort
Jablíčkový dort Do mísy prosejeme postupně všecky sypké přísady na těsto, přidáme koření, vejce, povolené máslo a vodu. Elektrickým šlehačem projedeme a ručně spojíme a vypracujeme v hladké těsto, které se trochu lepí. Zabalíme do folie a necháme asi hodinu odpočívat v...
Banánový dort s vaječným likérem
Banánový dort s vaječným likérem V misce smícháme cukr, sůl, skořici a kakao. Vejce vyšleháme s touto cukernou směsí do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečíva. Dortovou formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou naplníme těstem, vložíme ji do vyhřáté trouby a korpus pe...
Lehký banánový dort
Lehký banánový dort Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak opatrně přilejeme mléko, ve kterém jsme rozehřáli máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 35min. v troubě na 160°C. Šleha...
Dort číslo 3, jiná varianta
Dort číslo 3, jiná varianta Upečeme korpus necháme vystydnout. Podle šablony vyřízneme číslici tři, rozřízneme, pomažeme marmeládou, na ni naskládáme přepůlené kompotované jahody a přiklopíme další díl číslice. Připravíme si krém: přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme pud...
Opilý jablkový dort
Opilý jablkový dort Cukr ušleháme s máslem, přidáme žloutky, vanilkový cukr. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, sníh ze dvou bílků a nakonec jablko nakrájené na kousky. Těsto dáme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26cm a uhladíme. Pečeme v tro...
Jablečný dort se šlehačkou - recept od maminky
Jablečný dort se šlehačkou Na těsto vyšleháme máslo, cukr, vejce a citronovou kůru do krému. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a mléko. Poměrně hustým těstem naplníme vysypanou a vymazanou dortovou formu, povrch uhladíme (spíše od středu ke krajům, aby se střed nevyboulil) a pe...
Vločkovo-brusinkový dort
Vločkovo-brusinkový dort TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek (dala jsem i zbytek rozinek v rumu, co mi zbyly z pečení vánočky). Těsto nalít do vymazané dortové formy a zvoln...
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort 1. nakrájejte na polovinu jahody, několik nechte celých, rozpůlené jahody dejte do mísy 2. piškoty potřete džemem a potom je slepte k sobě. Slepené piškoty rozkrájejte na malé kousky 3. vložte piškoty do mísy a pečlivě promíchejte s jahodami, vše zalij...
Dort s vůní Karibiku - recept od maminky
Dort s vůní Karibiku Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a opatrně vmícháme do žloutkové hmoty. Přidáme mleté mandle, opět zlehka promí...
Jahodový dort s piškoty - recept od maminky
Jahodový dort s piškoty 1. Opláchněte jahody pod studenou tekoucí vodou a pomocí nožíku je očištěte od stopek a vykrojte jim prostředek. 2. Nakrájejte jahody na polovinu, ale několik jich nechte v celku. Rozpůlené jahody dejte do velké skleněné nebo porcelánoé mísy. 3. Piškot...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna

Dorty

Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist