RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus), recepty Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus), Dort, ZADEK, 18tinám, (bílkový, korpus)


Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)

Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus) je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
KORPUS: - 2 hrníčky polohrubé mouky - 2 hrníčky moučkového cukru - 2 hrníčky solamylu (bramborového škrobu) - 20 bílků - 4 velké tabulky čokolády (může být hořká, mléčná, nebo bílá) - 8 lžic mléka - 8 lžic másla KRÉM: - 3 kostky (750g) másla - 3 plechovky (1191g) zahuštěného slazeného mléka SALKO OSTATNÍ: - bílkový krém na zdobení perníčků (bílek, moučkový cukr, citronová šťáva) - potahovací hmota Smartflex Velvet - práškové potravinářské barvivo: růžové, žluté, červené, černé - kakao.

Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)
Zvětšit obrázek

Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)

Recept na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus):
KORPUS: Ve vodní lázni necháme roztavit čokoládu s máslem a mlékem. Přidáme cukr a pořádně to zamícháme, potom necháme vychladnout. Když bude mít směs pokojovou teplotu, přimícháme nejdříve sníh, který jsme vyšlehali z bílků, a nakonec postupně za stálého míchání mouku a solamyl. Takto připravené těsto vlijeme do 3 forem - dvou srdcových (odkaz viz poznámka) a na klasický plech. Srdcové formy je nutné vyložit pečícím papírem a plech vymazat máslem a vysypat moukou. Doporučuji rozdělit těsto do forem rovnoměrně, ale záleží na vás jak "vysoký" zadek chcete mít. Nyní korpusy dáme péct a připravíme si karamelový krém. KRÉM: Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov. Hotové korpusy naskládáme na sebe a začneme tvarovat ženské křivky. Je lepší ubírat menší kousky a také je třeba myslet na to, že korpusy se ještě slepí krémem a tím pádem bude dort vyšší. Pokud máme plechový korpus příliš tenký, stačí sestavit z odkojených kusů druhé patro. Když jsme s vyřezaným tvarem spokojeni, rozřežeme korpus podle potřeby a slepíme krémem. Potom začneme nanášet krém zvenku a tím tvarovat zedek k dokonalosti. Když je toto dokončeno, vezmeme si papírové kuchyňské utěrky a začneme urovnávat nerovnosti (pruhy vzniklé stěrkou). Je to stejné jako u depilace, stači přiložit kousek papírové utěrky, uhladit a stáhnout. Takhle pokračujete dál až je krém na celém dortu úplně hladký. Fotku s hladkým krémem bohužel nemám, ale věřte mi, že pro potažení dortu fondánem je tato technika velice praktická, protože fondán je potom hladký bez bouliček, i když ho vyválíte na tenkou placku. Hotový tvar vložíme do ledničky a začneme pracovat na fondánu. V pár kapkách rumu rozpustíme přáškové potravinářské barvičky - žlutou a růžovou zhruba v poměru 2:1. Tuto barvu potom postupně po kapičkách přidáváme a zapracováváme do hmoty Smartflex Velvet, kterou jsme vydlabali z kyblíčku a rozpracovali do měkka. Je nutné přidávat barvu opravdu po malém množství, aby byla barva tělová a né třeba oranžová. Když docílíme potřebné barvičky, rozválíme z fondánu placku tak velikou, aby stačila na celý dort. Ten potáhneme, uhladíme a vytvarujeme veškeré záhyby. Přebytečný fondán okrájíme. Nyní nakreslíme pomocí kakaa a štětečku opatrně stíny, aby dort vypadal reálně. Když je i toto hotovo, stačí už jen vytvořit kalhotky. Z papíru si vystříhneme šablonu podle které pak kalhotky vykrájíme. Kousek fondánu si nabarvíme na černo a rozválíme na tenkou placku, z které je vykrojíme. Bílkovou polevu vytvoříme tak, že do jednoho bílku zašleháme tolik moučkového cukru, aby byla hmota tuhá. Poté přidáme už jen trošku citronové šťávy a červené barvivo. Hotovou hmotu dáme do zdobičky a s její pomocí přilepíme kalhotky, vytvoříme krajky a nakreslíme věk oslavence. Hodně štěstí! :)

Poznámka k receptu na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus):
http://varenihrou.cz/Peceni-a-formicky/formy-podlo... Tuto stránku opravdu doporučuji! :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bartlice (Tereza Bartlová)
  • Datum vložení: 28.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: KORPUS: - 2 hrníčky polohrubé mouky - 2 hrníčky moučkového cukru - 2 hrníčky solamylu (bramborového škrobu) - 20 bílků - 4 velké tabulky čokolády (může být hořká, mléčná, nebo bílá) - 8 lžic mléka - 8 lžic másla KRÉM: - 3 kostky (750g) másla - 3 plechovky (1191g) zahuštěného slazeného mléka SALKO OSTATNÍ: - bílkový krém na zdobení perníčků (bílek, moučkový cukr, citronová šťáva) - potahovací hmota Smartflex Velvet - práškové potravinářské barvivo: růžové, žluté, červené, černé - kakao
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort zadek k 18tinám (bílkový korpus), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort ZADEK k 18tinám (bílkový korpus)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist