RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí sýrová pizza

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí sýrová pizza, recepty Domácí sýrová pizza, Domácí, sýrová, pizza


Recept na Domácí sýrová pizza

Recept na Domácí sýrová pizza je zařazen v kategorii pizzy. K přípravě Domácí sýrová pizza budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500-600 gramů hladké mouky, 1/2 kostky (20 gramů) čerstvého droždí, 250 ml vody, cukr, sůl, 1,5 lžíce olivového oleje 200 gramů žlutého sýra dle chuti (může být eidam), 150 gramů sýra s modrou plísní (může být Niva), 1 zakysaná smetana, troška sladké smetany (v nouzi mléka), 3-5 stroužků česneku (česnekožrouti více, ale není dobré zabít jakoukoliv jinou chuť), 1 malý balíček oliv bez pecky, olivový olej, sůl.

Domácí sýrová pizza
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí sýrová pizza

Recept na Domácí sýrová pizza:
Z hladké mouky, droždí, čtvrt litru vody, špetky soli a špetky cukru a olivového oleje si vypracujeme hladké těsto. Majitelé pekáren a hnětačů prostě jen nasypou suroviny ve správném pořadí do misky a nechají stroj dělat svou práci. Hladké mouky dáme nejdříve půl kila a případně dosypáváme, pokud se nám těsto na pizzu příliš lepí. Když už máme hotovou těstovou kouli, rozdělíme ji na dvě části, každou z vložíme do samostatné misky, přikryjeme pevně fólií a dáme do lednice na několik hodin, aby nám příliš nekynulo. Tradiční recepty uvádí půl dne či přes noc, ale čtyři až pět hodin více méně u domácí pizzy stačí. Před vyndáním těsta nastrouháme celý žlutý sýr a většinu sýra s plísní na jemném struhadle, přidáme zakysanou smetanu a trošku sladké, aby nám vznikla hustší kašička (při zmáčknutí vidličkou by měla být vidět trochu tekutina, proto ta sladká smetana na zředění). Oloupeme a utřeme česnek s troškou soli (pozor, sýry jsou již slané, takže nepřehánět) a vmícháme k sýru. Z oliv slijeme nálev. Na pomoučený vál si vyklopíme jedno těsto, promačkáme a kdo umí udělat kulatou pizzu, tak si může hrát. Komu to nejde, musí ho začít opatrně roztahovat a prověšovat do obdélníku, který se nám vejde na náš plech. Nejlepší je vždy si udělat na začátku prověšením (těsto roztáhneme na menší čtverec a pak ho střídavě zvedáme za okraj) šířku o polovinu větší, než ji chceme mít na konci (těsto se bude neustále vracet zpátky) a pak pomalu dotaháme délku. Obdélník uložíme na vymazaný plech (ideální je ale podložka se silikonem, pak není nutno nic mazat) a případně doroztáhneme ručně - pokud se nám trhne, díru vždy zalepíme těstem odebraným z okraje. Pak už jen těsto jemně pokropíme olivovým olejem a potřeme připravenou sýrovou hmotou, tak aby nám zůstal přibližně centimetr od okraje volný. Na vrch dostrouháme polovinu zbytku sýra z modrou plísní (a nebo poklademe tenké plátky) a rozložíme polovinu oliv. Pizzu vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů (teplota se může mírně podle trouby lišit, ale spíše jemně přidejme než ubírejme) a pečeme ji deset až patnáct minut. Hotová by měla mít hezky zlatavé až nahnědlé (ale ne hnědé) okraje.

Poznámka k receptu na Domácí sýrová pizza:
Věnujte velkou pozornost tomu roztahování, pokud se člověk na to vykašle, tak mu místo tenké italské pizzy vznikne taková ta tlustší menší varianta s nadýchaným těstem viz. například zde http://gastronomie-typ.blogspot.cz/2013/02/domaci-... (v obou případech stejná váha základu, ale sýrová je téměř dvakrát větší). I když samozřejmě jsou lidé, co to takhle mají rádi.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí sýrová pizza, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: medmic
  • Datum vložení: 14.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pizzy
  • Suroviny: 500-600 gramů hladké mouky, 1/2 kostky (20 gramů) čerstvého droždí, 250 ml vody, cukr, sůl, 1,5 lžíce olivového oleje 200 gramů žlutého sýra dle chuti (může být eidam), 150 gramů sýra s modrou plísní (může být Niva), 1 zakysaná smetana, troška sladké smetany (v nouzi mléka), 3-5 stroužků česneku (česnekožrouti více, ale není dobré zabít jakoukoliv jinou chuť), 1 malý balíček oliv bez pecky, olivový olej, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí sýrová pizza, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí sýrová pizza - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí sýrová pizza

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist