RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Citronové řezy velmi zvláštní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Citronové řezy velmi zvláštní, recepty Citronové řezy velmi zvláštní, Citronové, řezy, velmi, zvláštní


Recept na Citronové řezy velmi zvláštní

Recept na Citronové řezy velmi zvláštní je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Citronové řezy velmi zvláštní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 žloutky, 1 kysaná smetana 200 ml, 1 kelímek od smetany (200 g) cukru krupice, 2 kelímky polohrubé mouky (300 g), 200 g tuku (Hera), 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa. Náplň: 4 bílky, 1 kelímek cukru krupice (200 g), 1/2 dl vody, 1 citron o váze asi 100 g (nejlépe BIO)..

Citronové řezy velmi zvláštní
Zvětšit obrázek

Recept na Citronové řezy velmi zvláštní

Recept na Citronové řezy velmi zvláštní:
Utřeme tuk s cukrem, přidáme žloutky, pak vše ostatní. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Oba plechy upečeme ve vyhřáté troubě asi 8 minut na 170 °C. Dáme vychladnout a připravíme si náplň. Cukr s vodou vaříme asi 5 minut na hustý sirup. Ušleháme bílky do hustého sněhu a pomalým pramínkem do něj pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Do takto našlehaného sněhu nastrouháme celý citron. Žlutou kůru strouháme na jemnějším struhadle, bílou kůru a dužinu na hrubším (jako strouháme jablka do závinu). Dáme pozor, abychom včas vyndali pecičky, byly by hořké. Dvě třetiny hotové náplně rozetřeme na vychladlý plát těsta, přikryjeme druhým plátem a povrch potřeme zbylou náplní. Povrch můžeme dozdobit třeba strouhanou čokoládou.

Poznámka k receptu na Citronové řezy velmi zvláštní:
Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny provlhnout. Moučník je dost sladký, můžete tedy ubrat půlku cukru z těsta. Pokud uberete cukr i z náplně, uberte i vodu. Korpus je velmi dobrý, je ho možno použít i s jinou náplní

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Citronové řezy velmi zvláštní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 06.04.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 4 žloutky, 1 kysaná smetana 200 ml, 1 kelímek od smetany (200 g) cukru krupice, 2 kelímky polohrubé mouky (300 g), 200 g tuku (Hera), 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa. Náplň: 4 bílky, 1 kelímek cukru krupice (200 g), 1/2 dl vody, 1 citron o váze asi 100 g (nejlépe BIO).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na citronové řezy velmi zvláštní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Citronové řezy velmi zvláštní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Citronové řezy velmi zvláštní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...
CIBEBKY - Cibébky
Vložil: Alena Žurková
2015-12-20 19:41:30

Nikde na nete som nenašla na koľko a ako dlho sa cibebky pečú. Prosila by som o odpoveď. Ďakujem...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist