RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na BUREK balkansky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na BUREK balkansky, recepty BUREK balkansky, BUREK, balkansky


Recept na BUREK balkansky

Recept na BUREK balkansky je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě BUREK balkansky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie.. PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku.

BUREK balkansky
Zvětšit obrázek

Recept na BUREK balkansky

Recept na BUREK balkansky:
Muku zmiešame s vodou, vody dame tolko,aby vzniklo makke cesto ako na chlebik,vytvorime z neho 3 bochniky,alebo menšie aj 5). To yvtvorime z vymieseneho cesta. Bochničky naolejujeme a nechame 30min postat. Potom si dame na stol obrus na ktory dame bochnik, ktory rozvalkame skoro do priesvitna,potom ho hrbtom ruky natahuje,až kym nepukne. Naolejujeme každy vytiahnuty list cesta. Navrstvime plnku a pomocou obrusa stočime ako štrudel. Dame do okruhleho naolejovaneho pekača.Bud vytvorime taky burek,že každy 'štrudel' dame naokolo začneme zvonka skončime z vnutra,alebo si urobime z každeho po 1 burek a to tak,že urobime slimaky. Dame na plech naolejujeme a pečieme v dobre vyhriatej rure na max asi 25min.Po upečei ho trošku zalejeme vodou zmiešanou s olejom,ale len tak akurat aby zmeklo zvrhu cesto,ktore sa osuši pri pečeni a dame ešte na max5min spat do rury.. My ho po upečeni natrieme kyslou smotanou a zakryjeme pekač alobalom, tak sa zapari pod tym a zmakkne.PLNKA MASOVA: maso, nakrajanu cibulu,veget a poper zmiešame a SUROVU davame na cesto pri pečeni sa uvari,upečie....PLNKA SYROVA:všetky suroiny zmiešat a ochutnat,aby to bolo slane a navrstvimena list cestaPLNKA JABLKOVA:nastruhame jabka,pocukrime, škoricu pridame a vytisneme štavu a dame na list cesta rolujeme. domaci burek volaju aj pita, lebo, že vraj original je len masovy burek, ostatne bureky su pity:)

Poznámka k receptu na BUREK balkansky:
skuste

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu BUREK balkansky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Marjanna (Marianna)
  • Datum vložení: 13.05.2009
  • Počet porcí: 8 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo, voda, olej cca 2,5 dcl PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov. mas, 2 cibule, vegeta, korenie.. PLNKA SYROVA: 0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cukor, škorica PLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na burek balkansky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na BUREK balkansky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď BUREK balkansky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......
gulasova polevka - Gulášová polévka z pytlíku
Vložil: Pavel Brynda
2017-01-17 15:30:14

Kdyz uz jsem tak mizerny kuchar,ze musim varit polevky z pytliku,urcite s tim nepolezu na internet!...
sýr - Dobrý domácí sýr - Retro
Vložil: Pajka
2016-10-23 20:16:59

Je dobrý na výrobu sýrů fenmentor? Koukala jsem teď na net a našla jsem fenmentor Kuvings. Někdo zkušenosti?...
curry - Kuře po indicku
Vložil: Pavlína
2016-01-01 23:55:39

to bude hodně dobré :) Jen pozor na kari, aby bylo kvalitní, pak to múže zkazit celý dojem. Já doporučuji tohle http://www.asijske-potraviny.eu/koreni-a-korenici-smesi/291-madraske-kari-nepalive-rajah-20x100g-2147483647.html A určitě ne to ze supermaretu ...
CIBEBKY - Cibébky
Vložil: Alena Žurková
2015-12-20 19:41:30

Nikde na nete som nenašla na koľko a ako dlho sa cibebky pečú. Prosila by som o odpoveď. Ďakujem...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist