RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bezmasá jídla zázvor

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Tato kategorie obsahuje pokrmy, které v základní podobě neobsahují maso. Do této kategorie nejsou zahrnuty nápoje. Děti jedí málo masa. Některým nechutná, u jiných na ně

Recepty - Bezmasá jídla zázvor

Bezmasá jídla - návody k vaření - online kuchařka

Tato kategorie obsahuje pokrmy, které v základní podobě neobsahují maso. Do této kategorie nejsou zahrnuty nápoje. Děti jedí málo masa. Některým nechutná, u jiných na něm zase netrvají rodiče. Přibývá dokonce rodin, ve kterých děti jedí jen vegetariánská nebo makrobiotická jídla.

Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru pravého (Zingiber officinale). Může mít žlutou, okrovou až černou barvu; má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá). Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny. Není však vhodný pro děti. Pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře. Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující aromatické látky, například zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni. Ostrou a výraznou chuť má na svědomí gingerol, chemickým složením podobná látka ke kapsaicinu (v pálivých paprikách a chilli). Při vaření se gingerol přeměňuje na zingeron, který je aromatickou látkou využívanou v potravinářském průmyslu a při výrobě parfémů. Používá se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů a odlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočních zázvorových sladkostí.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 37 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Lehký oběd s dýní Hokaido
Lehký oběd s dýní Hokaido Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle do sklovata. Dýni Hokaido umyjeme v teplé vodě a nakrájíme na kostičky.(neloupeme) Dáme na cibulku, přidáme muškátový oříšek a nastrouháme zázvor(pokud nemáme čerstvý, dáme sušený). To vše dusíme 10-...
Speciální pražená rýže
Speciální pražená rýže 1-Na trhu som kupil zrely krasny ananas polku sme zjedli a tretinu som nakrajal na kocky v europe je asi lepsie pouzit ananasovy kompot lebo tam sa dovazaju zelene a nikdy nedozreju do sladka. Hrozienka som dal do vody na 30 minut napucat.Neslane kesu orechy oprazil na sucho. Pap...
Nejlepší recept na Indická kuchyně - Gobbi ki Sabzi (autentické květákové sabdží) videorecept
Indická kuchyně - Gobbi ki Sabzi (autentické květákové sabdží) videorecept Rozpálíte olej v keramickém woku. Přidáte hořčičná semínka a necháte je chvíli skákat. Přidáte celý kmín a necháte pobublat a přidáte cibuli a zázvor. Teď do woku nasypete sůl a kurkumu. Nasypte tam zhruba půl lžičky kurkumy a chvíli vše smažte (cca 4...
Mrkvové mňam knedlíky - recept od maminky
Mrkvové mňam knedlíky Do zbylé bramborové kaše z předešlého dne dáme vejce, vsypeme dětskou krupičku(tolik krupičky, kolik je potřeba k vypracování bramborové masy). Na vále pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na nekolik kusů a z každého vyválíme šištičku. Pří...
Nudličky ze Šmakouna (Shmaky) na čínský způsob
Nudličky ze Šmakouna (Shmaky) na čínský způsob Šmakouna si nakrájíme na jemné nudličky a dáme do misky. Zalijeme sojovkou, worcestrem, přidáme koření na čínu, promícháme a necháme chvíli odstát. Mezitím si v míse zalijeme čínské nudle horkou vodou se solí a necháme stát asi 3 min (musí být ponořen...
"Sójová čína"
Sóju uvaříme podle návodu - do vody jsem přidala kostku masoxu. Než se uvaří soja, nakrájíme cibuli, pórek, papriku, mrkev ("krájela" jsem škrabkou na proužky a pak ji překrojila na 3x, aby nebyla tak dlouhá). Česnek i se zázvorem přelisujeme. Vývar ze soji n...
Recept na Vitamínová bomba.
Vitamínová bomba. Červenou řepu + jablko + mrkev nahrubo nastrouháme a přidáme zbytek-dýni, kustovnici, zázvor, skořici, (+ Granko, semínka konopí). Zalijeme olivovým olejem a vše promícháme. Ihned si pochutnáváme .......
Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem
Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem Omyté brambory vaříme ve slupce do "skoroměkka" - dojdou v troubě (Do vody rád přidávám i libeček, pažitku, kmín a 2 lžičky soli. I přes tu slupku brambory chytnou lepší chuť). Během varu brambor si na másle zlehka osmažíme na kolečka nebo půlměsíčky...
Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu
Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu 1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm kousky. Kousky lilku namočte do studené vody. 2) Oloupejte brambory a nakrájejte je na 5 cm ko...
Matar Kachori
Matar Kachori Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto. To zabalíme do utěrky nebo dáme do igelitového pytlíku a necháme 40 minut odležet. V ...
Sushi doma - recept od maminky
Sushi doma Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme. Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně ochucená. Na bambusovou rohožku položíme arch sušené mořské řasy nori a poté na ní ...
Nejlepší recept na Jamajská rýže
Jamajská rýže Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko, zázvor, chili a muškátový oříšek dle chuti a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na n...
Nejlepší recept na Zeleninový kuskus se zázvorem
Zeleninový kuskus se zázvorem Do vroucí vody (cca necelé 2 hrnky, já mám radši když je kuskus vláčnější) dáme rozpustit bujon. Mezitím oloupeme zázvor a česnek. Česnek nakrájíme na kolečka, zázvor, papriku i rajčata na kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, záz...
Štrachanda z plzeňska
Štrachanda z plzeňska Nejprve si rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory si uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Oloupeme a nakrájíme je na plátky. Škvarky necháme rozehřát na pánvi ( můžeme...
Recept na Carpaccio z červené řepy podle Vency
Carpaccio z červené řepy podle Vency Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Svaříme ocet, cukr a sůl, po zpěnění přidáme pomerančový džus, med a sojovku, olivový olej - rozšleháme, přidáme tymián. Zázvor nastrouháme na struhadle a vymačkáme z něj šťávu - přidáme do mar...
Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží - recept od maminky
Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škr...
Nejlepší recept na Sladká pečená dýně
Sladká pečená dýně Tekvicu na pečenie - maslovú, umyjem, krkovitú časť pokrájam na kolieska, zbytok vydlabem a pokrájam na menšie kúsky. Dám na peč. papier alebo fóliu na pečenie, pečiem cca 15 min 180 - 190 stupňov. Ak sa objaví tekutina, "spotí sa", vyberiem z rúry, posypem cukr...
Pikantní fazolový guláš s tofu a květákovými plackami
Pikantní fazolový guláš s tofu a květákovými plackami Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme do marinády alespoň na hodinu (pokud máme více času, můžeme jej naložené nechat přes noc). Podle receptu vytvoříme placičky, rozložíme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby (viz výše). Tofu osmažíme na pánvi (...
Rýže která zahřeje - recept od maminky
Rýže která zahřeje Na drobno nakrájíme cibuli a osmahneme. Na jemno nastrouháme zázvor, pokud tedy používáme čerstvý, a přidáme k cibuli. Zasypeme trochou kari a přidáme propláchnotou rýži. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Když se asi tak zpoloviny vyvaří voda, přid...
Jogurtová omáčka se zeleninou Avial - jihoindická kuchyně
Jogurtová omáčka se zeleninou Avial - jihoindická kuchyně 1) Dejte vařit zeleninu s 500ml vody a kurkumou a vařte doměkka 2) Rozmixujte kokosový koncentrát, zázvor a feferonky s trochou horké vody 2) Přidejte to k zelenině společně se solí a římským kmínem 3) Mimo hořák k zelenině přimíchejte jogurt a ohřejte om...
Nalezeno: 37 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ

Bezmasá jídla

Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist